Vaste kanalen

Renovatie van een recht schoorsteenkanaal

Van Belleghem - Vaste kanalen (1)Vaste inox buizen kunnen aangewend worden in geval van rechte schoorsteenpijpen. Ze zijn enkelwandig (ingebracht in een bestaande schoorsteen) en ze worden met elkaar verbonden d.m.v. klembanden of inox revetten.
Let wel dat alle materialen waarmee gekoppeld of gedicht wordt in dezelfde legering is als de te koppelen materialen. Bij grotere lengtes zal gewerkt worden met verdiepondersteuningen en ophangbeugels zodat niet alles op het onderste t-stuk steunt (dit geeft ook de mogelijkheid om later het t-stuk eventueel in hoogte aan te passen bij het plaatsen van een nieuw toestel).Van Belleghem - Vaste kanalen (2) 

Bij vaste buizen beschikt u over een compleet gladde binnenwand maar in tegestelling tot de RVS-flexibel hebt u dan terug om de meter de koppelingsnaad. De vaste buis of "starre voering" kan indien gewenst en indien mogelijk ook geïsoleerd worden met keramische isolatie of schelpisolatie, dit naargelang de situatie. Voorbeeld: wordt deze voering in een reeds overvloedig gebruikte schoorsteen geplaatst en zal de buis daartegenaan leunen, dan is extra isolatie aangeraden. 

Ook bij ons gamma vaste buizen kunt u verschillende soorten inox bekomen. De diktes zijn aanpasbaar naargelang uw wens.

 Alle zelfde regels als het gamma flexibel dienen in acht genomen te worden. Neem uw afstand in acht van brandbare materialen: werk veilig! 

Het CLV-systeem is eveneens in vaste prefab opbouwbuizen. Hier moet rekening gehouden worden met de binnenbuis (uitstoot verbrande gassen) en de buitenbuis (verbrandingslucht-toevoer). [zie CLV-concentrisch]. 

De normale procedure voor binnenkanaal is inox 316; voor het buitenkanaal inox 304.
De lassen moeten dicht zijn en de buizen voorzien van dichtingsringen.

Realisaties vaste kanalen

Een vast kanaal met vuurvaste rugafwerking. Deze optie geeft u nog extra warmte binnenshuis

Vaste inox aansluiting


Vaste kanalen en aansluitingen in nieuwbouw.


Vaste aansluiting naar inbouwhaard. De perfecte oplossing!
Vaste inox aansluiting voor kachel met warmtepompOvergang van vaste enkelwandige inox buizen naar dubbelwandige inox buizen

Mooi, afgewerkt met ovale vuurvaste plaat.


Vast inox aansluiting in concentrisch systeem voor gesloten gashaard.

Vaste inox aansluiting voor tegelkachel


  Facebook  LinkedIn

Van Belleghem gebouw

BVBA Van Belleghem

Schoorsteentechnieken

Brugse Steenweg 207

9990 Maldegem

Tel: +32(0)50 71 90 49

GSM:+32(0)495 515 759

info@kvb.be

BE:0881.878.270


©Copyright: Alle afbeeldingen gebruikt in deze website zijn eigendom van BVBA Van Belleghem en mogen enkel gebruikt worden mits schriftelijke toestemming van BVBA Van Belleghem.