CLV concentrisch/PPS Polypropyleen

Van Belleghem CLV concentrisch (1)Van Belleghem CLV concentrisch (2)

Het CLV-systeem ( = gesloten verbranding) doet meer en meer zijn opkomst. Het heeft zijn voordelen doordat er niet meer voor de toevoer van zuurstof moet gezorgd worden. De "twin" buis doet zijn werk als

  •  1) geleider van verbrande rookgassen (binnenbuis)
  • 2) aanzuiging van zuurstof voor de verbranding (buitenbuis)         

De buitendakse afwerking (verticaal of horizontaal) verschilt dan ook van de andere systemen. U ziet rechts een kap voor verticale uitlaat


Klassieke schouw of gedwongen systeem? 

 Bij een klassieke schouw neemt het verbrandingstoestel zijn verse lucht uit de ruimte waar het opgesteld staat. Hier werken wij met een klassieke schouw (gemetst kanaal, enkelwandig of dubbelwandig inox rookafvoerkanaal). De ruimte dient voldoende geventileerd te worden om de goede werking van het toestel te garanderen. Bij een gesloten verbandingstoestel wordt via een concentrisch schouwkanaal zowel verse lucht naar het toestel gebracht als verbrandingsgassen naar buiten afgevoerd. 

 Het concentrisch rookafvoerkanaal voert via de binnenbuis de verbrandingsgassen af naar buiten, de ruimte tussen binnen- en buitenkanaal dient voor de aanvoer van de verse lucht. De omgevingslucht wordt dus niet gebruikt voor de verbranding. Dit laat toe het toestel te installeren in een gesloten ruimte die niet geventileerd wordt (voorbeeld: een berging, toilet, enz...). Het concentrisch rookafvoerkanaal wordt naar buiten gebracht via het dak of via de gevel. 

Gedwongen rookafvoer. 

 Voor de installatie van een toestel met gesloten verbrandingskamer bestaan er twee mogelijkheden: de geveldoorvoer is de eenvoudigste oplossing en is mogelijk wanneer het toestel dicht bij een buitenmuur wordt geïnstalleerd. De dakdoorvoer biedt een oplossing wanneer u het toestel wenst te installeren in een binnenlokaal. De concentrische schouw wordt dan door het dak geleid, deze oplossing biedt het minst hinder voor de omwonenden.  

Van Belleghem gedwongen rookafvoer

Realisaties CLV Concentrisch/PPS PolypropyleenAlle PPS materialen voor condensatieketels voorradig

Waterdicht afgewerkte concentrische buis.free hit counters

  Facebook  LinkedIn

Van Belleghem gebouw

BVBA Van Belleghem

Schoorsteentechnieken

Brugse Steenweg 207

9990 Maldegem

Tel: +32(0)50 71 90 49

GSM:+32(0)495 515 759

info@kvb.be

BE:0881.878.270


©Copyright: Alle afbeeldingen gebruikt in deze website zijn eigendom van BVBA Van Belleghem en mogen enkel gebruikt worden mits schriftelijke toestemming van BVBA Van Belleghem.