Anti-vogelweringen

Beveilig u tegen nestende kauwen!!

Het aantal klachten over nestende en broedende kauwen stijgt jaar na jaar. Neem daarom uw voorzorgen en plaats tijdig een afdoende vogelwering op uw schoorsteenkroon. Best is een inox rooster met openingen van niet groter dan 30 mm liefst ingeboord met inox montagematerialen in uw schoorsteen. Een kauw is nogal inventief en kan een siliconebevestiging (zelfs tec 7) makkelijk lospikken. >
Let wel : een gaasdraad of bekaert-draad of zelfs gegalvaniseerde draad zijn geen oplossing op lange termijn. Eerst en vooral kunnen de kauwen deze makkelijk loswrikken en ten tweede moet u zorgen dat uw rooster bestand is tegen de rookgassen van het aangesloten toestel. De meeste rookgassen zijn corrosief en vreten uw rooster kapot in een jaar tijd!!

Kauwen staan erom bekend dat ze hopen nestmateriaal laten aanrukken om uw schoorsteen vol te proppen.
Dit gaat van gewoon takjes tot grotere takken –lege blikjes –kroonkurken –papier – ijzerdraad – mos –touwen – en ja …. Zelfs uitwerpselen vanuit de dichtstbijzijnde weide van koeien of schapen….. ze malen er niet om. Dit is misschien wel allemaal zeer interessant, maar weet wel dat dergelijke opstoppingen van gebruikte schoorsteenkanalen, catastrofale gevolgen kan hebben. Als het nestmateriaal gezakt zit in de schouw ,kan dit leiden tot schouwbrand. Zit het kanaal toegepropt bovenaan kan dit leiden tot terugstoot van de verbrande gassen met tot gevolg CO-gevaar !! uw kanaal ventileerd niet meer door , en door het stoken met een gedeeltelijk verstopt kanaal kan u grote condensproblemen krijgen die zich uiten in bruine vochtige plekken aan de buitenkant van uw schoorsteen.

Meestal is het geen makkelijke taak om een kauwennest te verwijderen.
Dus beter voorkomen dan genezen!!

Kauwen broeden in Vlaanderen normaal gezien tussen eind maart en eind juli. Vogelbescherming Vlaanderen roept daarom iedereen op om tijdig actie te ondernemen en preventief uw in gebruik zijnde schoorsteenkanaal te beveiligen.

Het verwijderen van nestmateriaal uit schoorstenen laat uw best over aan de professionele schoorsteenveger. U kunt voor deze werken altijd beroep doen op onze firma, en uiteraard maken wij eerst een passende en vrijblijvende offerte voor u.

Kauwenesten verwijderen is geen taak voor de brandweer!Niet alleen kauwen nesten graag in uw schoorsteenkanaal, maar ook beschermde vogelsoorten zoals uilen of torenvalken komen graag een kijkje nemen in het kanaal, en kunnen er dan spijtig genoeg niet meer uit.

"Beter voorkomen is de boodschap"


Realisaties met anti-vogelweringen

Anti-vogelweringen: in alle maten verkrijgbaar / direkt leverbaarEenvoudige inox roosters met inox montagematerialen volstaat over het algemeen tegen de nestende vogels.

Vogelvrije afwerking rond een tira-trek systeem.


Van Belleghem schoorsteensystemen: anti-vogelweringen (1)

Ook in deze topafwerking van het inox schoorsteenkanaal kunnen zich geen vogels meer nestelen.


Een duivenpin verhinderd de bosduiven dat ze op dit voor hen aantrekkelijke plaatsje hun nest maken!


Inox roosters worden vertikaal onder de Brugse vorsten geplaatst. Een jarenlang probleem met nestende vogels zal voor eens en altijd gedaan zijn!!

Afgewerkt tot in de puntjes... laat ze maar komen die vogeltjes!!


Van Belleghem schoorsteensystemen: anti-vogelweringen (4)

Van Belleghem schoorsteensystemen: anti-vogelweringen (3)

Van Belleghem schoorsteensystemen: anti-vogelweringen (6)

Van Belleghem schoorsteensystemen: anti-vogelweringen (2)

5Anti-vogelweringen: Alles op stock

Afgewerkt zoals het hoort!


Nog geen tijd voor een afdoende vogelbescherming?
Ook een dergelijke schoorsteenkap biedt u veiligheid tegen indringende kauwen!!


Goedkoop-degelijke uitvoering in inox en ....100% doeltreffend tegen nestende vogels.

Goedkope en degelijke inox anti-vogelafwerking !

Inox montageplaat met inox vogelkap
Goedkope en degelijke inox anti-vogelafwerking !
Dit wilt u niet geweten hebben......"Uw luchtaanzuig van uw condensatieketel wordt gebruikt door een nestje kauwen"  Facebook  LinkedIn

Van Belleghem gebouw

BVBA Van Belleghem

Schoorsteentechnieken

Brugse Steenweg 207

9990 Maldegem

Tel: +32(0)50 71 90 49

GSM:+32(0)495 515 759

info@kvb.be

BE:0881.878.270


©Copyright: Alle afbeeldingen gebruikt in deze website zijn eigendom van BVBA Van Belleghem en mogen enkel gebruikt worden mits schriftelijke toestemming van BVBA Van Belleghem.